Author Topic: Mk4 GTi starting issue  (Read 2968 times)

Offline barrym381

  • Forum addict
  • *
  • Posts: 5,900
Re: Mk4 GTi starting issue
« Reply #10 on: 20 April 2020, 14:11 »
could it be the Crankshaft sensor , Ive read a few incidents online that sound similar to my issue ..?

It could be a number of things as said get yourself a cheap version of vcds and that will check for fault codes

Offline DAR400

  • Not said much yet
  • **
  • Posts: 11
Re: Mk4 GTi starting issue
« Reply #11 on: 20 April 2020, 17:27 »
does the MK4 have a 16pin OBDII compliant plug and system .. I was was looking at an ANCEL VD500 unit to buy.

Offline barrym381

  • Forum addict
  • *
  • Posts: 5,900
Re: Mk4 GTi starting issue
« Reply #12 on: 20 April 2020, 17:39 »
does the MK4 have a 16pin OBDII compliant plug and system .. I was was looking at an ANCEL VD500 unit to buy.
Yes and those code readers won’t do much more than read and clear fault codes a cheap version of vcds will let you do that and more  :smiley:

Offline DAR400

  • Not said much yet
  • **
  • Posts: 11
Re: Mk4 GTi starting issue
« Reply #13 on: 20 April 2020, 17:42 »
I cant find one that works with Mac OSX !

Offline DAR400

  • Not said much yet
  • **
  • Posts: 11
Re: Mk4 GTi starting issue
« Reply #14 on: 20 April 2020, 17:57 »
can you point in the right direction for a VCDS please, not sure I'm looking in the right place as the ones Ive found from Ross-Tech are £300-400



Offline DAR400

  • Not said much yet
  • **
  • Posts: 11
Re: Mk4 GTi starting issue
« Reply #17 on: 21 April 2020, 11:58 »
thank you very much , Ill check them out :grin: