Author Topic: Digital Speedo  (Read 1778 times)

Offline danheath1312

  • Just got here
  • *
  • Posts: 8
  • Location: Preston, Lancs
Digital Speedo
« on: 17 October 2016, 19:52 »
Hi guys,

This is a really little niggle but it bugs me.

Got Mk6 Gti DSG...the digital speedo readout on the display is in kph...how on earth do I get it changed to mph? Is it something I can do myself or will I need vag? Or can it be done at all?

Ta,

Dan

Offline itavaltalainen

  • I live here
  • *****
  • Posts: 2,584
  • Location: South Oxfordshire
  • VCDS and VCP - fault codes, coding, VIM activation
Re: Digital Speedo
« Reply #1 on: 17 October 2016, 19:57 »
No VCDS needed, it's in the settings. Should be in user manual.... disable secondary speed display, then it should show mph.
« Last Edit: 17 October 2016, 20:00 by itavaltalainen »
09/2016 Golf VII GTD DSG 50k miles


Gone: 11/2013 Golf VII Variant GT 2.0 TDI pacific blue - 123k miles

DASH SWAPS and KEYS LEARNING for most VWs up to MY2005 even if you don't have the PIN - FAULT CODES - ADAPTATIONS -  Windows via remote fob for Golf 4 and other 2000s VAGs -OXON and the whole country

Offline dubber36

  • Forum addict
  • *
  • Posts: 5,029
  • Location: At my desk
Re: Digital Speedo
« Reply #2 on: 18 October 2016, 08:13 »
You do need VCDS to do it properly. You need to change the instruments to 'ROW' (Rest of World) Then in the MFD setting, select 'DIGITAL SPEED' You'll also need to change your units back to imperial.

This will give you a big digital speedo in the centre of the DIS and replace the small kph with external temperature. If you need your kph back for driving abroad, just tick 'alt speed display' and it will revert back to standard.
« Last Edit: 18 October 2016, 08:55 by dubber36 »
Red Mk6 gone replaced with a white Mk7 which has gone too. Green Mk2 here to stay.

Offline jord91

  • Not said much yet
  • **
  • Posts: 66
  • Location: liverpool
Re: Digital Speedo
« Reply #3 on: 26 March 2018, 19:17 »
has anyone got vcds to do this in the liverpool area ?